Στη χώρα μας δεν λειτουργούν ξενώνες για ενήλικες ογκολογικούς ασθενείς ή συνοδούς ασθενών, παρ’ όλα αυτά η δημιουργία και λειτουργία τους είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Πολιτείας, αλλά και των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Ωστόσο, αποσπασματικά έχουν φιλοξενηθεί και φιλοξενούνται περιπατητικοί ασθενείς ή/και συνοδοί ασθενών στους παρακάτω δύο ξενώνες:

 

  1. Ξενώνας φιλοξενίας συγγενών και συνοδών ασθενών «ΜΕΡΙΜΝΑ»

Ο ξενώνας ιδρύθηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος – Αλληλεγγύη και λειτουργεί από την άνοιξη του 2006. Ο ξενώνας είναι δυναμικότητας 52 κλινών και παρέχει δωρεάν φιλοξενία σε συγγενείς και συνοδούς ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής και προέρχονται από την επαρχία.

Στοιχεία επικοινωνίας: Ήρας 8 και Δέσπως Σέχου, Ν. Κόσμος, τηλ: 210 9236127,
ιστοσελίδα:
http://www.solidarity.gr/

 

  1. Ίδρυμα αστέγων «ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ»

Το ίδρυμα αστέγων ιδρύθηκε από τη μη κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας της Ελλάδος – Αλληλεγγύη και το Δήμο Πειραιά και εκτός των άλλων δραστηριοτήτων του παρέχει στέγαση σε κοινωνικά ή οικονομικά ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού.

Στοιχεία επικοινωνίας: Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Πειραιάς, τηλ: 210-4133940,
ιστοσελίδα:
http://www.solidarity.gr/

 

Όσον αφορά στα παιδιά, λειτουργούν στην Αθήνα οι παρακάτω δύο ξενώνες για παιδιά με καρκίνο:

 

  1. «Ξενώνας της Ελπίδας»

Ο ξενώνας ιδρύθηκε από το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο – ΕΛΠΙΔΑ και λειτουργεί από το 1999. Βρίσκεται κοντά στα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας 32 παιδιών από την περιφέρεια κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής τους παραμονής στην Αθήνα για τη θεραπεία τους. Τα παιδιά φιλοξενούνται με τη μητέρα τους και σε ειδικές περιπτώσεις μπορεί να φιλοξενηθεί και ο πατέρας. Ο ξενώνας συνεργάζεται με καθηγητές αποσπασμένους από το Υπουργείο Παιδείας και γίνεται «κατ’ οίκον» διδασκαλία στα παιδιά προκειμένου να συνεχίζουν τα παιδιά τα μαθήματά τους, ενώ ειδικευμένα στελέχη (κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και ψυχολόγοι) στηρίζουν τα παιδιά και τους γονείς τους κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στον ξενώνα.

Στοιχεία επικοινωνίας: Μ. Ασίας 46, Γουδί, τηλ: 210-7777168,
ιστοσελίδα:
http://www.elpida.org/xenonas.asp

 

  1. «Σπίτι των παιδιών»

Ο ξενώνας ιδρύθηκε από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια – ΦΛΟΓΑ και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2002. Βρίσκεται κοντά στα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών, διαθέτει 23 δωμάτια και παρέχει στέγη σε παιδιά από την περιφέρεια μαζί με τον ένα ή δύο γονείς τους ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού που φιλοξενείται. Το «Σπίτι των Παιδιών» συνεργάζεται με καθηγητές με απόσπαση από το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να μπορούν τα παιδιά να συνεχίζουν τα μαθήματά τους κανονικά. Παράλληλα με τη βοήθεια ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και παιγνιοθεραπευτών τα παιδιά ενισχύονται ψυχολογικά ώστε η εξέλιξη της θεραπείας τους να είναι η καλύτερη δυνατή.

Στοιχεία επικοινωνίας: Αιγίου 6-8, Γουδί, τηλ: 210-7485000, 210-7772421,
ιστοσελίδα:
www.floga.gr

Υποστηρίζω! Μπορείς και εσύ αν θέλεις να γίνεις Εθελοντής, Μέλος ή Φίλος και να στηρίξεις το έργο του Συλλόγου.

καρκίνος του μαστού

καρκίνος του προστάτη

καρκίνος του τράχηλου

καρκίνος του δέρματος

καρκίνος του έντερου

Κέντρο Πρόληψης