Ξενώνας Φιλοξενίας

 

Τα τελευταία 15 χρόνια ο Σύλλογος είχε ένα όραμα. Ένα όραμα που έκανε όλα τα μέλη του Συλλόγου να δουλέψουν με πίστη και αφοσίωση για την υλοποίησή του. Ένα όραμα που θα έδινε τη δυνατότητα στους οικονομικά αδύναμους ογκολογικούς ασθενείς και στους συγγενείς τους, να βρουν ένα ζεστό χώρο που θα τους έκανε να ξεχάσουν για λίγο την θλίψη και την ταλαιπωρία τους. Το όραμα αυτό ήταν η ανέγερση ενός ξενώνα φιλοξενίας μέσα στο χώρο του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι».

 

Πολλοί βοήθησαν για να παραμείνει το όραμα αυτό ζωντανό. Πρώτοι από όλους τα μέλη του συλλόγου με την εθελοντική εργασία, την ηθική συμπαράσταση  και την ατομική οικονομική συνεισφορά τους. Μικροί και μεγάλοι υποστηρικτές του συλλόγου. Το Δ.Σ και το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου.

 

Ήρθε όμως η πνοή και η γενναιοδωρία ενός μεγάλου ευεργέτη που βοήθησε αποφασιστικά να γίνει το όραμα αυτό πραγματικότητα. Τον Οκτώβριο του 2010 το Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενέκρινε μια δωρεά για την ανέγερση του ξενώνα. Μια δωρεά που επιτρέπει πλέον χωρίς περιορισμούς ο Ξενώνας να γίνει πραγματικότητα.

 

Σκοπός του Ξενώνα είναι η παροχή προσωρινής φιλοξενίας και στήριξης σε άτομα ή συγγενείς ατόμων που πάσχουν από καρκίνο και αδυνατούν να παραμείνουν στο οικείο περιβάλλον τους ή να καλύψουν τα έξοδα διαμονής τους κατά την διάρκεια περίθαλψης και θεραπείας τους. Ο Ξενώνας θα φιλοξενεί 35-40 οικονομικά αδύνατους ασθενείς και τους συνοδούς τους από την Περιφέρεια. Αντίστοιχοι ξενώνες λειτουργούν σε πολλά Αντικαρκινικά Νοσοκομεία του εξωτερικού.

 

Σε ένα περιβάλλον οικονομικής, αλλά κυρίως αξιακής και θεσμικής κρίσης, η φιλανθρωπία ενός μεγάλου ευεργέτη,  ήρθε να μας  θυμίσει ότι η  προσφορά στον συνάνθρωπο μπορεί να διαμορφώσει στην πράξη την ανοικτή κοινωνία των  πολιτών που λαμβάνει πρόνοια για τους ασθενέστερους και τους μη προνομιούχους.

 

Η Πρόεδρος, τα μέλη του Διοικητηκού Συμβουλίου και όλα τα μέλη του  Συλλόγου, ευχαριστούμε από καρδιάς  το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ευχόμαστε να συνεχίσει το κοινωφελές και μεγαλόπνοο έργο του.

 

 

 

Ένα σύμβολο για την Πρόληψη

spitaki-logo

Υποστηρίζω! Μπορείς και εσύ αν θέλεις να γίνεις Εθελοντής, Μέλος ή Φίλος και να στηρίξεις το έργο του Συλλόγου.

καρκίνος του μαστού

καρκίνος του προστάτη

καρκίνος του τράχηλου

καρκίνος του δέρματος

καρκίνος του έντερου

Κέντρο Πρόληψης