Φεβρουάριος 2016

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

 

 

Ο Σύλλογος Φίλων Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι», ανακοινώνει ότι, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις της εισόδου χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας και την παραμονή τους για άγνωστο χρονικό διάστημα σε αυτήν, εντάσσει τις γυναίκες πρόσφυγες στο Πρόγραμμα Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού που υλοποιεί από το 2004.

Οι γυναίκες πρόσφυγες, αποτελούν μια ιδιαίτερα αδύναμη ομάδα συνανθρώπων μας, που βρίσκονται μακριά από την πατρίδα τους, χωρίς καμία δυνατότητα ελέγχου της υγείας τους. Μέσω του Κέντρου Πρόληψης Καρκίνου του Μαστού ο Σύλλογος φιλοδοξεί να προσφέρει στις γυναίκες αυτές Δωρεάν Προληπτικό Έλεγχο για Καρκίνο του Μαστού.

Το Πρόγραμμα, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στις άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες, υλοποιείται στο Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού, που λειτουργεί σε αυτόνομο χώρο στα Άνω Πατήσια (τηλ.: 210 2521418) στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Συλλόγου και του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι». Σύμφωνα με τη συμφωνία αυτή, ο Σύλλογος ορίζεται ως υπεύθυνος φορέας ανάπτυξης, σχεδιασμού και διαχείρισης του προγράμματος και το Νοσοκομείο ως φορέας που αναλαμβάνει την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες και η σημασία των προγραμμάτων δευτερογενούς πρόληψης είναι προφανής και επιβεβλημένη καθώς η έγκαιρη θεραπεία εξασφαλίζει ποσοστό ίασης έως και 35%.

Το Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές προγραμμάτων προσυμπτωματικού πληθυσμιακού ελέγχου και στο πλαίσιο της 12ετούς λειτουργίας του έχουν πραγματοποιηθεί 45.000 ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακές μαστογραφίες σε γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών.

Για όσες γυναίκες απαιτήθηκε περαιτέρω έλεγχος, πραγματοποιήθηκαν επίσης 4.050 ΔΩΡΕΑΝ έλεγχοι με υπέρηχο και 3.200 ΔΩΡΕΑΝ εντοπιστικές ακτινολογικές λήψεις.

 

 

 

Ένα σύμβολο για την Πρόληψη

spitaki-logo

Υποστηρίζω! Μπορείς και εσύ αν θέλεις να γίνεις Εθελοντής, Μέλος ή Φίλος και να στηρίξεις το έργο του Συλλόγου.

καρκίνος του μαστού

καρκίνος του προστάτη

καρκίνος του τράχηλου

καρκίνος του δέρματος

καρκίνος του έντερου

Κέντρο Πρόληψης